De Brouwerij2020-06-12T15:11:03+00:00

Over de Hoevebrugsche Bierbrouwerij
De Hoevebrugsche Bierbrouwerij ligt midden in Rotterdam, in de statige Provenierswijk aan de vooroorlogse Spoorsingel.
De bierbrouwerij is de kleinste volledig operationele brouwerij van Nederland (en misschien wel van de wereld). Toch is de brouwerij volledig uitgerust en vinden alle stappen in het brouwproces plaats op deze brouwlocatie in Rotterdam, van het schroten van de mout tot aan het etiketteren van de flessen. De brouwerij beschikt over alle vergunningen voor het produceren en verkopen van bier.

Oorsprong van de naam Hoevebrugsch
Van oorsprong is de bierbrouwerij op twee locaties ontstaan, aan beide zijden van de Rotterdamse Spoorsingel. De verbinding tussen beide locaties was de Hoevebrug, waar het bier ná het brouwen voor het gistingsproces over heen werd gedragen, van de ene naar de andere locatie.
Na verloop van tijd is de brouwerij verhuisd naar de huidige locatie, naast Café Walenburg. Daardoor ligt de brouwerij nog steeds aan de Spoorsingel met vanuit het raam zicht op de Hoevebrug. Tijdens het brouwproces hoeft het bier nu niet meer zoals vroeger over de brug, maar draagt het wel nog steeds met trots en respect voor het verleden haar naam: Hoevebrugsch!

De Hoevebrugsche Bierbrouwerij is opgericht door Peter Coppoolse en Martijn Blokhuis.