De Brouwerij2019-08-16T16:25:40+00:00

Over de Hoevebrugsche Bierbrouwerij
De Hoevebrugsche Bierbrouwerij ligt midden in Rotterdam, in de statige Provenierswijk. De brouwerij is de kleinste volledig operationele brouwerij van Nederland (en misschien wel van de wereld). Toch is de brouwerij volledig uitgerust en vinden alle stappen in het brouwproces, van het schroten van de mout tot aan het etiketteren van de flessen, plaats op deze brouwlocatie in Rotterdam. De brouwerij beschikt over alle vergunningen voor het produceren en verkopen van bier.

Oorsprong van de naam Hoevebrugsch
Van oorsprong is de bierbrouwerij op twee locaties ontstaan, aan beide zijden van de Rotterdamse Spoorsingel. De verbinding tussen beide locaties was de Hoevebrug, waar het bier voor het gistingsproces over heen werd gedragen.
Vanwege groei was al snel een grotere ruimte nodig en is de brouwerij verhuisd, maar ligt ze nog steeds aan de Spoorsingel met zicht op de Hoevebrug. En hoewel het bier tijdens het brouwproces niet meer over de brug gaat, draagt het wel nog steeds met trots en respect voor het verleden haar naam: Hoevebrugsch!

De Hoevebrugsche Bierbrouwerij is opgericht door Peter Coppoolse en Martijn Blokhuis.